070-186 70 79 info@karika.se

 

Vad är Grön Flagg?

Grön Flagg är en del av Håll Sverige Rent-organisationen och står för handlingskraft och framtidstro för nästa generation. Det krävs att vi som arbetar med barn antar den utmaningen och levandegör det på ett enkelt sätt tillsammans med barnen i vardagen. Grön Flagg är ett aktivt och långsiktigt arbetsverktyg som har ett lösningsinriktat fokus där barn och unga blir delaktiga i ett positivt förändringsarbete. Målen i läroplanen vävs in naturligt i arbetet. Genom Grön Flagg får vi hela tiden inspiration till utveckling inom området.

Ända sedan starten i januari 2004 har miljö och natur legat oss varmt om hjärtat. Sedan 2012 är vi en certifierad Grön Flagg-förskola. Det innebär att vi kontinuerligt har nya utvecklingsområden som vi arbetar aktivt med.

I vår handlingsplan för perioden hösten 2018 – hösten 2019 har vi valt att fokusera på tre områden. Allemansrätten, där vi på olika vis pratar om de fantastiska rättigheter vi har i Sverige, men också skyldigheter. Att vi verkligen kan njuta i vår svenska skog, men måste vara rädd om den också. Årstider – hur påverkar årstider oss och naturen? Hur ser vi vilken årstid det är? Djurens välmående – vad behöver djur för att må bra? Hur kan vi ta hand om olika djur. På Karika har vi nu sedan något år ett husdjur – en afrikansk jättesnäcka som heter Blixten..I december 2019, skickade vi in en rapport vår femte, till Grön flagg och fick följande ord tillbaka;

”Grattis till Grön flagg certifiering”. Vilken fin resa där ni arbetat med lärande för hållbar utveckling och på så sätt även de Globala målen. Tack för att ni är med oss och bidrar till en mer hållbar framtid. Vi ser framemot fortsatt samarbete.”

 

Skörd av äpplen från våra egna träd

Ibland har vi rörelsepass utomhus.

Vi går ofta på promenad till skogen!

Vi sår tillsammans och följer olika fröers utveckling till olika grönsaker

I våra odlingslådor växer bla rabarber, jordgubbar, smultron och kryddor.

Egenodlande tomater smakar bäst!

Vi går ut i Hjärnarp och plockar upp skräp

Vårt husdjur "Blixten", en afrikansk jättesnäcka

Innehållsansvarig: rektor Karolin Andersson

Sidan uppdaterades 8 januari 2020