070-186 70 79 info@karika.se

Mat & Måltider

Efter rabarberskörd hjälps vi åt att klippa sönder stjälkarna för att sen koka sylt på dem

Vi odlar grönsaker och rotfrukter i vårt trädgårdsland. Barnen är delaktiga från sådd till skörd och ibland även vid tillagning.

Hela hösten har vi egenplockad frukt

Vår egna potatis är rolig att gräva upp

Vi bakar allt vårt bröd själva på Karika

Vårt kök finns centralt på förskolan.

Måltiderna skapar kommunikation, glädje och bekräftan - vi ser varandra!

Flera olika grönsaker och välja på varje dag

Fräsch och såå god mat.

Vårt kök ligger i centrum av förskolan. Detta gör att köket blir en del av verksamheten. Barnen kan när som helst ta del av vad som händer i köket. Vi känner dofter, ser hur maten tillagas, ställer frågor och lär oss mycket av vår kock, Charlotte.All vår mat lagas från grunden och stor del består av ekologiska råvaror och närodlade livsmedel. På sommaren och hösten plockar vi grönsaker, bär, frukt och kryddor från vårt eget trädgårdsland.Vi har för vana att sitt länge vid matbordet för att alla i lugn och ro ska få äta sig mätta.

Våra måltider:

Frukost kl 08.00: Havregrynsgröt med egenkokt sylt, hembakt bröd.

Fruktstund kl 09.30

Lunch kl 11.15: Vår lunchmeny läggs ut på Facebook varje vecka. Varje dag serveras grönsaksbuffé, knäckebröd och frukt.

Innehållsansvarig:  Förskolechef Karolin Andersson

Sidan uppdaterades 10 april 2018