070- 186 70 79 info@karika.se

Rum och mötesplatser för lärande – både utomhus och inomhus

Vi vill att våra rum och lekmiljöer ska vara lockande, inspirerande och erbjuda många olika möjligheter till lärande, utveckling och glädje. Vi har delat upp huset i två ¨halvor¨. Den ena halvan är anpassad för de yngre barnen och den andra är anpassad för de äldre barnen. Vi erbjuder bland annat rollek och vardagsteknik i Hemma-rummet, rörelse i Lekhallen, skapande i Ateljén, upplevelser i Sinnesrummet, böcker/pussel/spel i Elefantrummet, bygg och konstruktion i uterummet och mycket mer. Vi har ett rikt utbud av material som vi ständigt varierar. Våra miljöer förändras med jämna mellanrum för att ge ny energi till material och inspirera till nya lekar och nytt utforskande, men också för att följa barnens intressen.

Vår utomhusmiljö är uppdelad i en stor sida och en liten sida. Den lilla gården består av en sandlåda, ett utekök, gungor, cykelgarage, Allt möjligt-stuga, vattenbana och mycket, mycket mer. Här skuggar de lummiga bambubuskarna och samtidigt erbjuder de mysiga krypin och spännande gömställen.

Den stora gården består av en stor sandlåda, gunghästar, grillplats, tujakoja, kulle med rutschkana samt en härlig scen med bänkar framför. Här växer äppelträd, päronträd, vinbärsbuskar, björnbärsbuskar och smultron. Här har vi också våra odlingslådor.

Mellan gårdarna ligger vår snickarverkstad. Här kan vi snickra, måla, skapa och ge utlopp för vår skaparförmåga.

"Stora sidan"

Här håller de äldsta barnen till den mesta tiden utomhus.

"Stora sidan"

"Allt möjligt-stugan"

Vad som finns i den förändras utifrån barnens intresse och vad verksamheten vill erbjuda.

En kiosk

Byggd av föräldrar på en av våra trädgårdsfixardagar.

Utomhusscenen

På scenen utomhus pågår mycket lek och föreställningar, både spontana och planerade.

Bokhörna

En plats för lugna stunder, läsning och sagoberättande. 

Hemma-rummet

Rollekar och vardagsteknik

Sinnesrummet

Vårt sinnesrum inbjuder till att utforska med alla sinnen.