070-186 70 79 info@karika.se

Inomhus

Vilket är tyngst? Hur kan 3 flaskor väga mindre än 2?

Genom att pussla tränas våra barns finmotorik förmåga till problemlösning.

Vi dokumenterar tillsammans och på så sätt synliggör vi vårt lärande

Tillgängliga böcker lockar till läslust.

Kontruktions lek är uppskattat och lärorikt

Skapande med en mängd olika material

Naturvetenskap och teknik tillsammans

Vi introducerar teknik bla med små robotar

Vi vill att våra rum och lekmiljöer ska vara lockande, inspirerande och erbjuda många olika möjligheter till lärande, glädje och utveckling.Vi har delat upp huset i två ¨halvor¨. Den ena halvan är anpassad för de yngre barnen och den andra är anpassad för de äldre barnen.Vi erbjuder bl a lek i hemrummet, ¨lugn och ro¨ i sinnesrummet, rörelse i lekhallen, ¨pyssel-pussel och skapande¨ i ateljén, konstruktion i byggrummet och mycket mer. Vi har ett rikt utbud av material som vi ständigt varierar. Våra miljöer förändras med jämna mellanrum för att ge ny energi till material och inspirera till nya lekar och nytt utforskande

 

Utomhus

Gungorna - koordination och fysikens lagar tillsammans med glädje, njutning, trygghet och vänner.

Stora sidan

Vid utescenen spelar personalen ibland upp teater

fruktträd och odlingslådor

Vår utomhusmiljö är uppdelad i en stor sida och en liten sida. Den ¨lilla¨ gården består av en sandlåda, gungor, cykelgarage, leksugna, vattenbana och mycket, mycket mer. Här skuggar de lummiga bambubuskarna och samtidigt erbjuder de mysiga ¨krypin¨ och spännande gömställen.Mittplan gräsmattan växer ett fint persikoträd. Det skuggar skönt under varma dagar och ger goda frukter i slutet av sommaren.

Den ¨stora¨ gården består av en stor sandlåda, gunghästar, grillplats, tujakoja, kulle med rutschkana samt en härlig scen med bänkar framför. Här växer äppelträd, päronträd, vinbärsbuskar, björnbärsbuskar och smultron. Här har vi också våra odlingslådor.

Mellan gårdarna ligger vår snickarverkstad. Här kan vi snickra, måla skapa och verkligen ge utlopp för vår skaparförmåga.

Innehållsansvarig: rektor Karolin Andersson

Sidan uppdaterades 19 augusti 2019